And thousands of prisoners are calling for help

Staten Israel har siden 1948 systematisk beslaglagt og tatt kontroll over palestinsk land. I 1948 opprettet jødene på egenhånd sin egen stat på Palestinsk område, staten Israel. De første tre dagene innvandret 700 000, omtrent like mange palestinere måtte flykte fra sitt hjemsted. Siden 1948 har de vært okkupert. Mange har levd hele sitt liv i okkupasjon, isolasjon og krig. De vokser opp i flyktningleire, hva vil de huske av sin barndom annet enn krig og grusomheter?  De vet ikke om annet.

 

 I juni 2002 startet Israel byggingen av en 8 meter høy mur som skulle omringe inn alle Palestinske selvstyrte områder. Hvordan hadde vi følt det om naboen plutselig bygde en 8 meter høy mur rundt eiendommen vår og vi ikke fikk bestemme selv når vi ville ut. Når vi ikke fikk noen ting fra utsiden, ikke livsnødvendige ting en gang. FN og krigsdomstolen i Haag avsa en dom som sa at muren er et budd på menneskerettighetene og Internasjonal lov. Til tross for det forsetter utbyggingen av muren og gjør livet verre og verre for palestinerne. Flere byer er helt omringet av muren med bare én port ut, som er kontrollert av israelske soldater. Muren skiller bonden fra jorden sin, den syke fra sykehuset, arbeidere fra arbeidsplassen. Muren skiller familie og venner, den ødelegger dyrket mark og er et brudd på menneskerettighetene. Her lager vi oppstyr rundt Kina og OL på grunn av brudd på menneskerettigheter, hvorfor boikotter vi ikke Israel som har brutt menneskerettighetene i 60 år.

 

Det er krise i Palestina. De har ikke mat, vann, strøm, ingenting, de har ikke liv. 3,5 millioner flyktninger bor andre steder på vestbredden. 1 million har flyktet til Europa og USA. Palestinske landsbyer er jevnet med jorden, selv de som vil flytte tilbake kan ikke. Hva er det annet en etnisk rensing? Hva er det annet enn terrorisme? Når skal verden gjøre noe med det? Hvor mye mer skal palestinerne måtte betale før vi ser hvem som er den egentlige terroristen?is this a truth that nobody knows?
has our world all gone blind?
Kommentarer:

Tell me all about it:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5830251