booklist

Nå har jeg laget en liste med bøker jeg skal lese i sommer, siden jeg har en mistanke om at det vil bli en del tid til lesing når jeg kommer hjem igjen. Tror dere det er overkommelig? 
 
The Catcher in the Rye - J. D. SalingerT
The Hitch Hiker's Guide To The Galaxy - Douglas Adams
Pride and Prejudice - Jane Austen
Notes from the underground - Fyodor Dostoevsky
The count of Monte Cristo - Alexandre Dumos
The Odyssey - Homer
Wuthering Heights- Emily Bronte
The Witch of Portobello -? Paulo Coelho
A tree grows in Brooklyn - Betty Smith
Tortilla Flat - John Steinbeck
To kill a mokingbird - Harper Lee 

dumt

sikkert kjempdumt å spørre. Men altså, drikker fisker vann?

people always leave?

People always leave. Eller Peyton sier hvertfall det. Dersom jeg skulle tro på det hadde jeg ikke hatt den minste lyst til å våkne om morgenen. Men det at folk ofte drar er egentlig sant, det må jeg innrømme. At de beste drar fra oss, de som har vært ved siden av oss hele veien, de som har holdt oss i hånden hele tiden, om ikke i hånden så hvertfall i lillefingeren. De som har en skygge som har smeltet med våres. De som du tror aldri vil forlate deg fordi de alltid har vært der og ser ut til alltid å ville være der.  

En eller annen gang i livet må vi gjennom mye på grunn av mennesker som lenger ikke er en del av vår hverdag, men de er fortsatt en del av oss. Først er det vanskelig og du skjønner ikke hvordan du skal klare det, det virker umulig. Men etter hvert som tiden går blir du mer og mer vant til det. Hverdagen din forandrer seg, alt blir annerledes og det blir lettere. Du tenker fortsatt på det, men ikke hvert minutt som før, ikke hver time eller hver dag, men kanskje annenhver. Gjennom livet kommer det mange nye mennesker inn i våre liv, noen blir der lenge andre er bare innom en kjapp tur. Noen setter dype spor andre merker vi knapt nok. Noen blir for alltid, andre blir plutselig borte. Men selv om de drar, så er de alltid med oss på en eller annen måte. En eller annen gang tenker du på dem. Kanskje er det et glad øyeblikk, kanskje et trist, men selv om folk forsvinner fra øyet våres så er de aldri helt borte.  

Men jeg er enig med Peyton. People always leave. 

..but sometimes they come back.

change the world

Ghandi, Bob Marley, Muhammed Ali, J. Lennon, Martin Luther King, Angela Davis, Che Guevara.

  

Gjennom sine liv forandret de livene til så mange mennesker og vil for alltid bli husket. Hva skal til for å forandre noe i dag? Hvem er i stand til å gjøre noe slik i dag og bli husket for alltid?  Jeg kommer ikke på noen. Britney? Ja, hun kommer vel til å være husket, men ikke fordi hun forandret noe.Tror hvertfall ikke jeg. Noen andre?


Pessimist: One who, when he has the choice of two evils, chooses both.

242050928039946df8f5 "Do you think people can change? I mean truly change?I?d like to say yes but honestly I don't really think people can change. I mean at the end of the day you are who you are and it's probably who you've always been.? Aldri før har jeg tenkt så mye over det og aldri mer har jeg trodd på det mer. Folk forandrer seg ikke til det bedre, hvertfall veldig sjelden.  Det er veldig lett å forandre seg til det verre og når du først har gått den veien er det vanskelig å komme tilbake igjen. Det er som en nedoverbakke hvor du bare ruller og ruller.. Mens veien til noe bedre er mye hardere, en oppoverbakke, du må jobbe mye for det og de fleste gir som regel opp midt i bakken og ruller ned igjen fordi de ikke orker kjempe. Skulle ønske det var annerledes, men jeg tror ikke det er det.